Chefkok Sergio Herman heeft zijn derde Belgische Frites Atelier-vestiging geopend in Brussel. Het grootste filiaal tot nu toe wil zijn klanten een ware brasserie-ervaring bieden en pakt daarom uit met enkele 'plats du jour'.

Eind vorige week opende de derde Belgische vestiging van Frites Atelier, het luxe frietconcept van chefkok Sergio Herman, zijn deuren in Brussel. Dat brengt het totaal aantal vestiging in België (Antwerpen, Gent, Brussel) en Nederland (Den Haag, Arnhem en Utrecht) op 6. Het nieuwe filiaal strijkt neer in de Sint-Katelijnestraat 32, waar vroeger Jack ‘O Shea gelegen was, en is meteen ook het grootste Frites Atelier van België. Zo bedraagt de oppervlakte 200 m2, goed voor 80 zitplaatsen. Het nieuwe pand wil het brasserieconcept trouwens volledig doortrekken en voorziet daarom ook enkele plats du jour op het menu. 

Plats du jour

Naast enkele typische snacks als garnaalkroketten en de Frites Atelier-klassiekers als Flemish Beef Stew (stoofvlees), Shakshouka Surprise (een licht-pikante Harissa mayonaise) of Indo Peanut Sauce (een pittige pindasaus) vinden klanten ook enkele dagschotels op de kaart. Zo is er bijvoorbeeld een steak tartare met versgemalen vlees van de ambachtelijke Dierendonck-slagerij, een gegrilde bavette op de barbecue met een fijne witlofsalade, of een vers stukje vis zoals zeeduivel van de plancha met een mousselinesaus en verse garnalen. Verder zijn er ook twee burgers beschikbaar: een Angus burger en een vegetarische burger met aubergine, en zijn er natuurlijk ook vegetarische gerechten. 

Met het grotere aantal zitplaatsen en het uitgebreidere assortiment kiest Frites Atelier in zijn nieuwe Brusselse vestiging voor een brasserie-ervaring die bewust laagdrempelig wordt gehouden. Alle gerechten worden trouwens in brasseriestijl geserveerd uit de open keuken van de nieuwe vestiging. 

Samenwerking met AB InBev

In het nieuwe pand werkt Sergio Herman samen met de Belgische biergigant AB InBev, waardoor klanten ook kunnen kiezen uit een ruime selectie aan Belgische bieren.

Frites Atelier-CEO Pieter Munten is alvast erg blij met de uitbreiding naar Brussel en met de samenwerking met de Belgische brouwer in het bijzonder. Die samenwerking heeft er overigens toe geleid dat Frites Atelier zijn intrek kon nemen op zijn huidige locatie. “De opening van ons zesde Frites Atelier hier in Brussel is een echte mijlpaal. Brussel zet als hoofdstad van Europa en als hub voor tal van internationale instellingen en organisaties de deur open naar de rest van Europa. Dit is een belangrijke stap om ons in de komende jaren internationaal op de kaart te zetten”, verduidelijkt Munten. 

Het filiaal is 7 dagen op 7 open en dat van 11u tot 23u.