Een winkel openen middenin de grootste gezondheidscrisis in ons land: bioketen Sequoia draait er zijn hand niet voor om. De winkel opent zoals voorzien op maandag 20 april. 

De Waterloosesteenweg in Elsene is binnenkort een nieuwe biowinkel rijker: Sequoia Lepoutre, zegt Laurent Verheylesonne, marketingverantwoordelijke van de keten. De opening is een verrassing, in de huidige omstandigheden. De vraag is waarom de bioketen beslist heeft om de opening van de winkel door te zetten. De huurovereenkomst was getekend, de mensen waren aangeworven, de kosten gemaakt. We hebben alle betrokkenen gecontacteerd en we kregen een OK om te openen, met respect voor alle maatregelen die de regering oplegt."

"De opening zal niet perfect zijn, er moet hier en daar nog wat afgewerkt worden, maar we zijn tevreden over het resultaat, ondanks de speciale omstandigheden", aldus Verheylesonne. Alles is er om de klant veilig te ontvangen en het personeel veilig te laten werken: ontsmetting van winkelwagens en - mandjes, mondmaskers, plexiglas bij de kassa's. Er worden ook geen promoties aangeboden. "We hebben uiteraard ook alle animatie en deputaties geschrapt, net als de receptie om de opening te vieren. We zullen het later vieren, dubbel zo hard. Het is nu alleen afwachten of de klanten de weg vinden naar de winkel, in de huidige context."