Smart discounter Lidl heeft Roman Heini aangesteld als de nieuwe voorzitter van Lidl US. Hij gaat vanaf 1 maart aan de slag en zal helpen bij de Amerikaanse expansie.

Roman Heini is sinds oktober vorig jaar werkzaam op het Duitse hoofdkwartier van Lidl. Daarvoor deed hij ruim 18 jaar ervaring op bij concurrent Aldi, waar hij talrijke managementfuncties uitoefende zoals managing director bij Aldi UK en voorzitter van het adviescomité bij Aldi Süd. Nu wordt Heini overgeplaatst naar het Amerikaanse hoofdkwartier van Lidl in Arlington County, Virginia, waar hij zal samenwerken met het managementteam onder leiding van Johannes Fieber, CEO bij Lidl US. Samen met de rest van het team zal Heini focussen op de ondersteuning en optimalisering van de Amerikaanse Lidl-winkels, de integratie van Best Market in New York en New Jersey, en de verdere expansie van Lidl-winkels langs de Oostkust.

De aanstelling van Heini als voorzitter van Lidl US benadrukt Lidl's ambities voor de Amerikaanse markt en versterkt zijn competentie om toekomstige dynamische bedrijfsontwikkelingen te ondersteunen. 

“Romans beslissing om te verhuizen naar ons Amerikaanse hoofdkwartier in Arlington benadrukt de toewijding van Lidl voor de Amerikaanse markt en is bovendien een belangrijke stap vooruit bij onze positionering voor dynamische groei “, vertelt Johannes Fieber, CEO bij Lidl US. “Ik kijk ernaar uit om Roman te mogen verwelkomen in Amerika en om samen Lidl’s successtrategie uit te voeren.”

Lidl bezit op dit moment ruim 10.500 winkels in 29 landen. Sinds juni 2015 ligt het Amerikaanse hoofdkwartier in Arlington County. In totaal zijn er meer dan 60 Amerikaanse vestigingen, verspreid over 9 staten aan de Oostkust.