Investeringsfonds Perwyn, eigendom van de Franse oliefamilie Perrodo, verkoopt de Belgische marshmallowproducent Mr. Mallo. Al zit het proces voorlopig nog in een prille fase. Dat schrijft De Tijd op basis van meerdere bronnen.

Het Britse investeringsfonds Perwyn, in handen van de rijke Franse olifamilie Perrodo, wil het Belgische Mr. Mallo, Europa’s grootste marshmallowproducent, verkopen. Volgens De Tijd consulteerde Perwyn fusie- en overnameboetiek Stamford Partners om de verkoop vlot te laten verlopen. Al zit dat proces momenteel nog in een vroege fase, zo benadrukt de krant.

Perwyn kocht iets meer dan vier jaar geleden Mr Mallo van oprichter Willy Van Damme. Sindsdien groeide de groep dankzij verschillende overnames, zo weet De Tijd. Midden 2016 nam ze het Spaanse Marshmallows International over en een jaar nadien werd het Belgische Mellow Party verkocht aan Perwyn.

De drie fabrieken van de groep leveren jaarlijks 14.000 ton marshmellows. Enkel 10% daarvan komt onder het merk ‘Mr Mallo’ in de rekken te liggen. De grootste Europese marshmallowproducent exporteert haar producten naar ruim 50 landen.

Erwin Vandenbosch