Tjeerd van der Zee, huidig CFO en COO bij C&A, gooit de handdoek in de ring en heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Ralf Senden, die eerder al instond voor de financiële kant in Azië en Latijns-Amerika, neemt de fakkel over. Interimbaas Edward Brenninkmeijer voegt de functie COO toe aan zijn takenpakket. Dat schrijft Manager Magazin.

Er zijn weer enkele verschuivingen aan de top bij C&A. Nadat Alain Caparros, CEO van C&A Europa, eerder dit jaar nog opstapte omwille van gezondheidsredenen, is het nu de beurt aan Tjeerd van der Zee. De huidige CFO en COO heeft immers besloten om na 30 jaar het bedrijf te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Tjeerd ging in 1989 aan de slag als stagiair bij de modeketen, maar wist snel hogerop te raken en trad in 2001 zelfs al toe tot het uitvoerend comité van C&A. Nu gooit hij echter de handdoek in de ring en gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, wat betekent dat er weer postjes verdeeld moeten worden. 

Interim-CEO Edward Brenninkmeijer liet weten dat hij niet alleen zal instaan voor de leiding van het bedrijf, maar dat hij ook de job van COO aan zijn takenpakket mag toevoegen. Ralf Senden zal dan weer de functie van CFO op zich nemen. Ralf Senden werkt sinds 2011 voor COFRA, de holding van de Brenninkmeijer-familie. Daar was hij eerst werkzaam als Group Head of Strategic Planning & Financial Analysis, waarna hij vanaf 2014 instond voor de financiën van C&A in Azië en Latijns-Amerika. Daarvoor deed hij heel wat ervaring op als financieel directeur bij onder meer DHL, KLM en Ceva Logistics.