Voortaan worden de online boodschappen van Carrefour ook in Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant door PostNL aan huis bezorgd. Daarmee heeft het Nederlandse postbedrijf alle regio’s overgenomen van bpost.

Vorige maand raakte bekend dat Carrefour niet langer een beroep zou doen op Combo, de boodschappendienst van bpost, voor de leveringen aan huis voor webwinkel drive.be. De supermarktketen ging voortaan samenwerken met het Nederlandse PostNL, onder meer om een groter geografisch bereik te hebben. Combo was na enkele jaren immers nog altijd enkel aanwezig in Brussel, Waals-Brabant en in delen van Antwerpen en Oost-Vlaanderen.  

De samenwerking met PostNL ging op 12 juli van start in twee provincies: Antwerpen en Limburg. Op 9 augustus volgden de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Vanaf 23 augustus verzorgt PostNL ook de leveringen aan huis van online boodschappen in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant en in Brussel (negentien gemeenten). 

Dit waren de laatste regio’s die nog bediend werden door Combo van bpost. Carrefour heeft daarmee dus de geleidelijke omschakeling van bpost naar PostNL afgerond. Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve bevestigt: “Vanaf morgen (woensdag 23 augustus, red.) zal PostNL alles overnemen van bpost, en zullen er geen bestellingen van drive.be meer geleverd worden door Combo.”

Bpost blijft partner

Toch wil dat niet zeggen dat bpost niets van Carrefour meer gaat bezorgen. Het Belgische postbedrijf blijft de leveringen voor de non-food website webshop.carrefour.eu van Carrefour verzorgen. “Bpost is onze partner voor onze non-food webshop en blijft dat ook. Het is zeker niet de bedoeling om binnenkort aan te kondigden dat PostNL die leveringen overneemt”, aldus van Outryve.

Carrefour behoudt tegelijkertijd zijn partnerschap met het platform bringr van bpost, waarmee de boodschappen van klanten in Oost-Vlaanderen, de provincie Antwerpen, Brussel en in Waals- en Vlaams-Brabant door particulieren worden bezorgd.