Peter Brysse is woensdagavond door de Raad van Bestuur van Unizo unaniem verkozen als de nieuwe nationale voorzitter. Hij volgt daarmee Karl Verlinden op die nog tot 17 juni op post blijft. Dan zal de Algemene Vergadering nog zijn finale goedkeuring moeten geven.

De 47-jarige Peter Brysse wordt de nieuwe nationale voorzitter van Unizo.  Daarover raakte de Raad van Bestuur het woensdagavond unaniem eens. Peter Brysse, die afkomstig is uit Beernem, is een ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn echtgenote Kathleen Deraedt runt hij ‘Attent Loyalty & Rewards’ in Beernem, een kmo gespecialiseerd in waarderingsformules voor medewerkers en klanten. Daarvoor werkte hij als general manager bij BtoB Gifts en EMEA Market Manager bij San Jamar Europa, en stond hij in voor de planning bij Daikin Europe.

Daarnaast deed hij veel ervaring op binnen alle mogelijke bestuursniveaus van Unizo, van lokaal en regionaal tot provinciaal en nationaal. Zo is hij onder meer lid van de Raad van Bestuur van Unizo, maar is hij ook ondervoorzitter van Unizo West-Vlaanderen, regiovoorzitter van Unizo Noord-West en bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging in zijn woonplaats Beernem.

Hoewel de Raad van Bestuur al zijn fiat gaf, blijft het nog wachten op een finale goedkeuring van de Algemene Vergadering van Unizo op 17 juni. Tot die tijd blijft huidig nationaal voorzitter Karl Verlinden op post. Hij trad in 2014 aan als voorzitter en verlengde zijn mandaat nog in 2017.

“Unizo heeft voor mij altijd al veel betekend”, reageert Peter Brysse. “Als belangenbehartiger, als ontmoetingsplaats voor al wie een eigen zaak runt, als bron van informatie en steun… We zijn een sterke en krachtdadige organisatie, voor en door ondernemers. Dat maakt ons uniek en ik ben daar trots op. Ik beschouw mijn voordracht als nationaal voorzitter dan ook als een eer. Het wordt ongetwijfeld een grote uitdaging, in een niet evidente periode. Maar ik kijk er heel erg naar uit.”