Panasonic heeft zopas de vierde generatie van de ‘fully rugged’ Toughpad FZ-G1 tablet gelanceerd. Dat is een 10,1” tablet ontwikkeld voor buitenkantoormedewerkers, zoals bijvoorbeeld nuts- en telecommunicatiebedrijven, transport en logistiek, maar ook retail en productiebedrijven.

 

De vernieuwde tablet heeft verbeterde prestaties en communicatiemogelijkheden (dankzij een Intel dual-band wireless-AC 8260 wifi en een Bluetooth versie 4.1 klasse 1) en werkt nu op Windows 10 Pro. De standaard batterijautonomie is 14 uur (of 28 uur met de optionele high-capacity batterij). Ook is er nu een 8-megapixel camera aan de achterkant om documentatie en beeldmateriaal beter vast te leggen.

Supermarkten

Volgens Panasonic worden de Toughpad tablets (die robuuster zijn dan traditionele tablets) steeds vaker in supermarkten gebruikt. Dat doen ze om de winkelervaring voor de klant te verbeteren – bijvoorbeeld om klanten de producten en aanbiedingen van dichtbij laten zien en verkopen met informatie te ondersteunen – maar ook om het inventarisbeheer efficiënter te maken.

“De Toughpad-tablets bewijzen hun waarde pas echt als ze worden gebruikt voor inventarisbeheer. Met geïntegreerde streepjescodelezers wordt voorraadcontrole, -vervanging en -beheer een eenvoudige, nauwkeurige activiteit, waarbij informatie in real-time kan worden doorgestuurd naar backoffice-bestelsystemen en POS-terminals,” aldus Panasonic. Het bedrijf heeft tevens een reeks POS-oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor het bedienen van klanten achter een toonbank. 

Training

Tevens kan de tablet gebruikt worden voor de training van medewerkers. “De berg documentatie en papier die vaak komt kijken bij de training van medewerkers, kan dankzij Toughpad-tablets verdwijnen,” aldus Panasonic. De tablets van meerdere winkels of zelfs landen kunnen aan elkaar gekoppeld worden, zodat supermarktketens ervoor kunnen zorgen dat elke medewerker in elke winkel binnen de groep instructies kan krijgen, bijv. om altijd dezelfde productplaatsing te gebruiken. Tevens kunnen updates of wijzigingen meteen met alle winkels worden gedeeld,” aldus de producent nog.

De Toughpad FZ-G1mk4 is beschikbaar vanaf 2.299 euro excl. btw.