De verkoop van woonketen Leen Bakker aan Gilde Equity Management is volledig afgerond. Dat heeft Blokker Holding bekend gemaakt.

Gilde heeft alle nodige goedkeuring op gebied van mededinging op zak, en ook aan de advisering door de Centrale Ondernemingsraad is voldaan. Daarmee wordt het nu officieel de nieuwe eigenaar van Leen Bakker.

Voor Gilde Equity Management is de overname van Leen Bakker een mooie aanvulling op haar portefeuille, waar onder andere de Nederlandse sectorgenoot Kwantum deel van uit maakt. “Gilde zal al haar ervaring, kennis en kapitaal inzetten voor het realiseren van een succesvolle toekomst voor alle klanten en medewerkers van Leen Bakker”, klinkt het in een persbericht van Blokker Holding.

 

Gilde leet eerder al weten dat het zowel Leen Bakker als Kwantum als zelfstandige, onafhankelijke merken zullen blijven bestaan, en dat de overname geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid bij Leen Bakker.

De overnemer wil enerzijds de marktpositie van de winkelketen versterken door verder in te zetten op het winkelconcept en de producten, maar zal anderzijds ook werk maken van het invullen en aanscherpen van de onlinestrategie van Leen Bakker. "Het vinden van een optimale balans tussen de vertrouwde Leen Bakker producten en winkels en haar online aanwezigheid is hierbij cruciaal. Om dit mogelijk te maken zal er niet alleen worden geïnvesteerd in de organisatie, maar ook in de IT-systemen van Leen Bakker", klinkt het bij Gilde.

De verkoop van Leen Bakker door Blokker is een gevolg van de beslissing van de holding om zich enkel nog op de Blokker-winkels te concentreren. Alle andere winkelketens binnen het concern (Intertoys, Bart Smit, Maxi Toys,  Xenos, Big Bazar en Leen Bakker) worden van de hand gedaan.

Al enkele dagen nadat Blokker de ketens in de etalage zette, raakte bekend dat Kwantum-moeder Leen Bakker zou overnemen. Nu is de deal ook officieel afgerond. Hoeveel Gilde voor de woonwinkelketen betaalt, is niet bekend. Leen Bakker, dat al sinds 1988 deel uitmaakte van de Blokker Holding, is goed een jaaromzet van meer dan 330 miljoen euro.