Orta, een webshop voor duurzame mode, heeft de BeCommerce Award 2021 in de wacht gesleept.  Het mag zich de beste webshop van het land noemen.

"De jury is heel gecharmeerd met de nieuwe generatie van e-commerce-ondernemers die klaarstaat om op een maatschappelijk verantwoorde wijze e-commerce op de kaart te plaatsen", zegt Matthieu van der Schueren namens de jury van de BeCommerce Award 2021. "E-commerce is niet langer een bijkomend verkoopskanaal, maar herdefinieert het ecosysteem tussen mens, economie en maatschappij. De nieuwe generatie is de sector aan het heruitvinden."

De award van zowel de jury als het publiek ging naar eFarmz, een bedrijf dat in samenwerking met Belgische boeren voeding aanbiedt, waaronder ook samengestelde pakketten. De missie van het bedrijf is om op een andere manier te ondernemen dan andere voedingsbedrijven: ze wilt een duurzaam en dynamisch ecosysteem ontwikkelen met lokale producten die bovendien liefst bio zijn. Efarmz is vooral actief in Franstalig België maar levert binnenkort ook in Vlaanderen. 

De jury liet noteren dat de Belgische webshops zich steeds beter onderscheiden van buitenlandse. Sofie Geeroms van BeCommerce: “We zijn meer en meer naar een mature e-commerce markt aan het evolueren. De perceptie -dat ecommerce in België kan gereduceerd worden tot buitenlands webshops - correspondeert geenszins aan de Belgische economische werkelijkheid.”