Frisdrankproducent Orangina Schweppes gaat zijn fabriek in het Waals-Brabantse Genval sluiten. De productie verhuist naar Spanje en Frankrijk.

Hoewel de fabriek in Genval niet verlieslatend is, draait ze volgens de directie op minder dan 25% van de capaciteit omdat er minder vraag is naar de formaten die er gemaakt worden. In Genval worden Schweppes Tonic, Gini, Canada Dry en Orangina gebotteld. Vooral in petflessen en kleine glazen flesjes, terwijl de consument net blikjes en kleine flessen verkiest en de vraag in de horeca (de belangrijkste markt voor de glazen flesjes) daalt.

Daarom verhuist Orangina Schweppes de productie naar fabrieken in Spanje en Frankrijk waar nog productiecapaciteit over is. 40 mensen dreigen hierdoor hun baan te verliezen. 

Voor de 88 mensen bij de afdelingen verkoop- en marketing, logistiek, financiën/IT en human resources heeft de intentieverklaring geen gevolgen. De verkoop en distributie van de merken van Orangina Schweppes op de Belgische markt zullen ook ongewijzigd blijven.