Op 26 september werd het nieuwe verkooppunt van Intermarché geopend, het 79e in het Waalse Gewest. De nagelnieuwe winkel, die een oppervlakte heeft van 1500m2, is te vinden in het eveneens recent ingehuldigde shopping center “Frunpark Belle Sambre”. De groep telt meteen een nieuwe musketier, de heer Sébastien Tinazzi, zelfstandig uitbater van de zaak in Auvelais. Met Tinazzi haalt Intermarché een ouwe rot in het vak binnen. De man kan immers bogen op een tien jaar lange ervaring bij Champion. “Ik heb onderhandeld met verschillende groepen”, vertrouwt hij ons toe, “maar ik was meteen verkocht toen ik hoorde welke filosofie Champion erop nahoudt. Alles draait hier rond de zelfstandige uitbater.” Na een vorming te hebben genoten binnen de groep, mocht Tinazzi de winkel van Auvelais gaan uitbaten. Oorspronkelijk was het project voorbehouden voor Ronald Léonet, die al een Intermarché bezat in de streek. Aangezien deze laatste het echter heel druk had met de transformatie en renovatie van zijn eerste verkooppunt, leek de ontwikkeling van een tweede winkel hem niet haalbaar. “Ik ben Ronald erg dankbaar. Hij was de eerste om me goeie raad te geven en me te steunen in mijn initiatief”, zegt Sébastien Tinazzi dankbaar.

De winkel werd volledig uitgevoerd volgens het nieuwe concept van Intermarché, en hij ziet er dan ook prachtig uit. De context is dan weer origineel voor de groep. Het verkooppunt maakt immers deel uit van het nieuwe shopping center Frunpark Belle Sambre, dat na tien jaar van langgerekte procedures eindelijk mocht openen op zijn locatie langs de N58. “Frunpark” is een combinatie van “Fun” en “Run”. Met andere woorden, een combinatie van pret en efficiëntie. Het concept, dat ontwikkeld werd door bouwpromotor De Vlier, is opmerkelijk. Het gaat telkens om een vijftiental distributieketens, die verenigd worden in een buitengewoon elegante architectuur. De eerste Frunparks waren gevestigd in Wetteren, Izegem (met Carrefour), Oudenaarde en het Franse Halluin, dat vlakbij Menen is gelegen en dat getrokken wordt door een Match. Ook Aarlen telt er al een (Hydrion). Het Frunpark Belle Sambre van Auvelais telt 17 winkels op een oppervlakte van 15 000m2, en beschikt over een parking van 450 plaatsen. De locatie is voor Intermarché niet alleen belangrijk omwille van het potentieel van de zone rondom, maar ook door de extra toevloed die kan gecreëerd worden.

Met de opening van Auvelais bevestigt Intermarché zijn grote ambities op de Waalse markt. Het bestaande winkelpark wordt voor het ogenblik in sneltrein omgeturnd naar de nieuwe concepten Intermaché Super en Intermarché Contact. Binnenkort opent een nieuwe zaak haar deuren in Hélécine in Waals-Brabant. Op 3 oktober vindt een nieuwe startersdag plaats in Villers-le-Bouillet, een unieke gelegenheid om potentiële ondernemers aan te trekken.

Sébastien Tinazzi, de eigenaar, vergezeld van zijn echtgenote