In 2020 hebben Henry en Clément Van Vyve het merk Meurisse, dat in 1845 door hun betovergrootvader werd opgericht, nieuw leven ingeblazen. Iets meer dan een jaar na deze nieuwe start hebben we de balans opgemaakt met eerstgenoemde, die de functie van CEO bekleedt binnen de onderneming.

Wat herinnert u zich van dit eerste jaar na de heropstart?

Henry Van Vyve: Over het algemeen is dit jaar nog beter verlopen dan we hadden durven dromen. Niet alleen hebben we al onze commerciële doelstellingen gehaald, maar de feedback van de consumenten was zelfs beter dan we hadden gehoopt. Op persoonlijk vlak was het een jaar vol verrassingen, leerzame ervaringen en mooie verhalen.

Waar vinden we nu Meurisse-chocolade?

In België is onze chocolade te koop bij Delhaize, Delitraiteur, Färm, Biostory, Gorillas, en in een aantal zelfstandige delicatessenwinkels. En, natuurlijk, via onze e-shop. In het buitenland zijn onze producten te vinden in verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, en de Verenigde Staten, dankzij een partnerschap met een grote online bloemist.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We zullen zeer binnenkort vijf chocoladerepen op de markt brengen, die zijn gevuld zoals in het verleden. Ook is er een nieuw ontworpen verpakking in voorbereiding. We zijn daarnaast bezig met de ontwikkeling van een ander nieuw product, maar er zal nog even geduld nodig zijn om daarmee kennis te maken.

Gondola Magazine

Dit artikel komt uit de januari - februari editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!

Klik hier!
Gondola Magazine