De omstreden Nederlandse ondernemer Lex Hes, die in zijn thuisland een spoor van faillissementen achter zich nagelaten heeft, heeft zijn zinnen gezet op E5 Mode.

Lex Hes, een 63-jarige, zeer omstreden ondernemer, heeft E5 Mode in het vizier. Hes duikt op bij de faillissementen van Witteveen Mode, Bonita, Claudia Sträter, Men at Work, ZaZa en nog andere ketens. Hij dient zich daarbij telkens aan als koper van retailbedrijven, om ze daarna leeg te zuigen en/of failliet te laten gaan. Hij kwam in het verleden al herhaaldelijk in conflict met curatoren en rechters voor het in de steek laten van schuldeisers en personeelsleden en wanbeheer. 

Het is vakbond ACV Plus die nu achterhaalde dat Hes zijn zinnen gezet heeft op E5 Mode. Het verhaal doet denken aan Dirk Bron die vorig jaar Blokker overnam, er Mega World van maakte en uiteindelijk een puinhoop achterliet. Er zijn wel nog enkele bieders naast Hes. De vakbond zegt alle middelen in te zullen zetten om te beletten dat het tot een overname door Hes komt. Ze roepen de gerechtsmandatarissen op om te kiezen voor geloofwaardige investeerders. Wie die andere geïnteresseerden zijn, is niet bekend.