Ikea zet verder in op vegetarische alternatieven in haar meubelwarenhuizen en de bijhorende restaurants. Na de veggie balletjes, is er nu ook een alternatief voor de bekende hotdogs van Ikea. 

Dat het jaarthema van Ikea in 2016 voeding is, moge duidelijk zijn. De retailer nam al enkele stappen om haar voedingsassortiment duurzamer te maken met de introductie van vegetarische balletjes, ASC- en MSC-certificeringen voor alle visproducten en suikerarme frisdranken. Vooral de vegetarische balletjes bleken daarbij een schot in de roos. Het bedrijf breidt hier een vervolg aan door vanaf deze maand ook een vegetarisch alternatief voor de populaire hotdogs in de Bistro te introduceren. 

Op 24 oktober wordt de veggie snack gelanceerd, een vegetarisch alternatief voor de populaire hotdogs in de Bistro. De snack bestaat uit een eetbaar schuitje (tortilla) met pilafrijst, vegetarische balletjes en paprikasaus en zal voor slechts 70 eurocent te verkrijgen zijn.

 

"Pereceptiemiddel"

Die spotprijs is essentieel voor Ikea, legt Pierre-Alexandre Billiet (CEO Gondola Group) uit. “De goedkope hotdogs en vegetarische tortilla’s dienen als perceptiemiddel voor de lage prijzen van Ikea. De consument wandelt de winkel voldaan naar buiten: hij heeft een gevulde maag en het gevoel dat hij een koopje gedaan heeft. Dat laatste sterke beeld van zijn shopper journey blijft hangen, en dat is dat van een goedkope snack. Die compenseert het mogelijke hoge bedrag dat hij aan de kassa heeft moeten betalen voor zijn aankopen.”

 

Koffie, noten en soep

Ikea kondigde nog enkele nieuwigheden aan, die de duurzamere koers in voeding verder zetten. Zo heeft de retailer een nieuw koffieassortiment gelanceerd: Påtår draagt zowel de UTZ-certificering als de door de EU gereguleerde biocertificering. Daarnaast biedt Ikea gezonde biologische fruitsnacks en notenmengelingen aan onder de naam Munsbit. Ten slotte gaat de meubelketen seizoensgeboden vegetarische en biologische soepen aanbieden in haar restaurants. “Door seizoensgebonden soepen aan te bieden, probeert IKEA het milieu minimaal te belasten en plaatselijke ondernemers te steunen,” klinkt het.