Delhaize heeft vandaag de overname van een derde reeks supermarkten in eigen beheer door zelfstandige ondernemers bekendgemaakt. Het gaat deze keer om 19 supermarkten die de komende weken omgevormd worden tot zelfstandige winkels. Dat brengt de teller van overgenomen Delhaize-supermarkten op 51.   

De 19 nieuwe overnemers hebben opnieuw heel uiteenlopende profielen: 9 winkels worden overgenomen door ondernemers die al een of meerdere andere Delhaize-winkels uitbaten, 5 worden overgenomen door voormalige medewerkers van Delhaize en 5 worden overgenomen door overnemers die voor het eerst toetreden tot de Delhaize-familie.  

Hoewel het sociale klimaat meer dan gespannen blijft en de vakbonden moeite hebben met de recente publicatie van wat de onderneming als haar finale garanties voor het personeel beschouwt, benadrukt Delhaize dat “de gespreide overnameplanning volgens plan verloopt". De keten legt ook uit dat de overgang van geïntegreerde supermarkt naar franchisewinkel gemiddeld 10 weken zal duren.  “Dat is de tijd die nodig is om alles in orde te brengen op vlak van administratie, IT en techniek”, klinkt het bij Delhaize. Door de aankondiging van deze bijkomende 19 supermarkten heeft 40% van de supermarkten in eigen beheer al een zelfstandige overnemer gevonden. “De komende maanden komen er op geregelde tijdstippen nieuwe aankondigingen over bijkomende supermarkten die de overgang naar zelfstandige Delhaize-supermarkten zullen maken”, vervolgt de retailer.  De opening van deze nieuwe lijst van 19 supermarkten als zelfstandige Delhaize-winkels is voorzien van december 2023 tot maart 2024.    

Lijst van de 19 overgenomen Delhaize-supermarkten 

Winkel

Overnemer

Blankenberge

Tom Jacobs & Ann Beligh 

Wondelgem

Stéphanie de Fruyt & Mathias Clarysse

Gent (Watersport)

Sven Denayer & Sophie Verdeure 

Aalst

Joris Van Vaerenbergh & Stijn Geurs 

Oudenaarde

Géraldine & Clément Vanbesien 

Alsemberg

Amaury Janssen

Boechout

Dirk Boeren & Nele Verstraete 

Ekeren

Familie Van Oncen 

Kraainem

Adrien Mommaerts 

Wezenbeek

Nicolas Dardenne, Corentin Dubois & Jean-Louis Van Houwe 

Geel

Brent & Julie D'Haese 

Jette (Théodor)

Adnan Shehu 

Jette (Ch. Woeste)

Patrick Niyibizi & Juliette Spaey 

Ottignies

Maxime Cailleau

Elsene (Molière)

Kursat Denizli 

Louvain La Neuve

Alain Dekelver 

Sambreville (Falisolle)

Lionel Herlin 

Montigny

Diana La Porta 

Luik (Burenville)

Benoit Labrique