Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel: Henk Jan Beltman stapt op als CEO van Tony's Chocolonely en wordt vanaf 1 april vervangen door de Brit Douglas Lamont.

Henk Jan Beltman staat sinds 2010 aan het roer van Tony's Chocolonely. Onder zijn leiding groeide de jaaromzet van het "ethische" chocolademerk van een miljoen euro naar meer dan honderd miljoen. Vorige maand vernamen we dat hij een deel van zijn aandelen in het bedrijf had verkocht aan Verlinvest, het investeringsvehikel van de Belgische AB InBev-familie. Maar nu volgt ook het nieuws dat hij opstapt als CEO. Henk Jan Beltman heeft echter nog steeds een belang van 26% in het bedrijf en blijft lid van de toezichtsraad van Tony’s Chocolonely.

Douglas Lamont, die vanaf 1 april de fakkel overneemt, is momenteel CEO van Innocent Drinks, een functie die hij al bijna 9 jaar bekleedt. In die periode is zijn bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de sap- en smoothie-industrie in Europa. 

Gondola Day

Benieuwd naar de plannen van Henk Jan Beltman? Kom dan op 19 mei naar Gondola Day, waar hij een van de sprekers zal zijn. 

Klik hier!