Nestlé investeert bijna 3 miljard euro in de strijd tegen de klimaatopwarming. De Zwitserse voedingsgigant zet vooral in op regeneratieve landbouw en hernieuwbare energie.

In de komende vijf jaar investeert Nestlé welgeteld 2,95 miljard euro in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ongeveer 1,1 miljard euro wordt geïnvesteerd in het stimuleren van regeneratieve landbouw. Die landbouw, gekoppeld aan een herbebossingsprogramma, verbetert de gezondheid van de bodem en zorgt voor het behoud en herstel van ecosystemen. Nestlé wil de komende 10 jaar meer dan 14 miljoen ton ingrediënten uit de regeneratieve landbouw aankopen.

In de tweede plaats zet Nestlé volop in op hernieuwbare energie. De multinational telt zo’n 800 vestigingen in 187 landen en wil die in de komende 5 jaar allemaal de overgang laten maken naar 100% hernieuwbare elektriciteit. Een van de maatregelen is de ‘vergroening’ van het wagenpark. In België en Luxemburg moeten alle nieuwe bedrijfswagens vanaf 2025 op elektriciteit of groene waterstof rijden. De multinational werkt ook aan zijn productassortiment, waarbij plantaardige voedingsmiddelen en CO2-neutrale merken meer aandacht krijgt.