Wie koffiecapsules van Nespresso online bestelt, zal die binnenkort dezelfde dag nog aan huis geleverd krijgen. In Antwerpen, Mechelen en Brussel heeft Nespresso een proefproject rond same day delivery lopen en vanaf oktober zal de dienst in heel België beschikbaar zijn.

Consumenten verwachten een steeds snellere levering van hun online bestellingen. Ze willen die bovendien ontvangen waar en wanneer zij dat wensen. Koffiemerk Nespresso, dat online sterk aanwezig is met zijn koffiecapsules, wil hierop inspelen door same day delivery te introduceren in België.

Het principe is simpel: je bestelt je koffie, een machine, kopjes of een ander accessoire vóór 12u00 ’s middags, en je bestelling wordt dezelfde dag op het gekozen adres geleverd. Dat kan momenteel al in Antwerpen, Mechelen en Brussel, waar al wordt proefgedraaid met same day delivery. Vanaf volgende maandag volgt de rest van het land.

"We hebben besloten om, met de steun van DPD, een unieke leveringsdienst in België te lanceren. U bestelt voor de middag en de bestelling wordt dezelfde dag overal in België geleverd”, zegt Stéphane Detaille, Marketing Directeur Nespresso Belux. “Het is onze missie om te blijven innoveren, niet enkel op vlak van de ontwikkeling van koffie, machines en accessoires maar ook op het niveau van de dienstverlening die we onze klanten aanbieden.”

Ook logistiek partner DPD is enthousiast over dit nieuwe project en de samenwerking met Nespresso. "We blijven investeren in onze dienstverlening om zo ons aanbod op de B2C-markt verder uit te breiden,” bevestigt Silvio Mestdagh, CEO DPD België. “Wij stellen vast dat de eindconsument steeds vaker online aankopen doet en dit in alle mogelijke productcategorieën. Daarom heeft DPD ook besloten om samen met Nespresso een systeem te ontwikkelen om bestellingen van Nespresso-klanten nog dezelfde dag te kunnen leveren. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij deze samenwerking met Nespresso deze dienst ook aan andere klanten zullen kunnen aanbieden.”