Mijnwebwinkel is sinds deze week ook actief in België. Met de lancering van een Belgische versie van zijn website wil  het Nederlandse e-commerce platform startende webwinkeliers in ons land een aantal tools aanreiken om eenvoudig een webshop op te zetten. Voorlopig richt het zich alleen op Vlaamse ondernemers.

Het platform stelt kandidaat-webwinkeliers in staat om zonder enige kennis van software en IT een kant en klare webshop webshop te creëren. Alles gebeurt met klikken en slepen en is zo geconcipieerd dat de webshop voldoet aan de SEO-basisvoorwaarden voor een goede vindbaarheid in Google. Tot 25 artikelen is zo’n webshop gratis, maar in de praktijk wordt 19 euro per maand gevraagd. De aangeboden diensten omvatten hosting, vormgeving, betaalmethodes, orderbeheer, het genereren van PDF facturen en pakbons, en dergelijke meer.  Het is echter geen one-stop-shop. Voor veel bijkomende diensten, zoals fulfilment en verzending, werkt het met partners samen.

Mijnwebwinkel is naar eigen zeggen met 40.000 webwinkeliers marktleider in Nederland. In ons land zouden er 1.500 Belgische webshops het platform gebruiken. Met de lancering van mijnwebwinkel.be hoopt het Nederlandse bedrijf de Belgische markt beter te kunnen bedienen. Volgens een perscommuniqué is het partneraanbod uitgebreid met Belgische dienstverleners, maar in essentie zijn het nog steeds allemaal Nederlandse partnerbedrijven.

De uitbreiding naar België is een logische keuze. We hebben er al een aardige klantenbasis en kennen de markt goed”, zegt Alex Pansier, CEO van Mijnwebwinkel. Volgens hem reiken de ambities van Mijnwebwinkel reiken verder dan de Nederlandse en Belgische markt. “Er wordt hard gewerkt aan een internationale lancering”, zegt hij.