Na Lidl en Aldi heeft ook Carrefour beslist om zijn openingsuren aan te passen om het personeel te ontlasten. Daarom sluit de supermarktketen zijn deuren op vrijdagavond al om 20 uur in plaats van 21 uur. 

Bij alle supermarkten stapelt de werkdruk zich op door de grotere vraag. De vakbonden vroegen vandaag al dat supermarkten hun openingsuren zouden aanpassen om het personeel de tijd te geven even op adem te komen. Lidl is de eerste winkel die op die vraag inging, Aldi volgde ook al en nu sluit ook Carrefour zich aan bij het rijtje. De grote noodzaak om 's avonds laat open te blijven, is vandaag verdwenen. Voor onder meer het ziekenhuispersoneel dat na de gewone openingsuren wil shoppen, hebben supermarkten intussen al een andere regeling gevonden. Veel gewone klanten doen hun inkopen vooral in de ochtend en de voormiddag. We geven u alvast een overzicht van de wijzigingen.

Lidl: de winkels sluiten sinds 25 maart hun deuren om 19 uur in plaats van 20 uur. Ook zaterdag sluit de keten een uur vroeger: om 18 uur. Deze maatregel geldt voor de hele crisisperiode. 

Aldi: tijdens de week behouden de winkels hun normale openinguren (8u30 - 19u00). Op zaterdag gaan de winkels wel een uurtje vroeger dicht: om 18 uur in plaats van 19 uur. 

Carrefour: de winkels in eigen beheer, met andere woorden de hypermarkten en een groot deel van de Markets, sluiten vrijdag om 20 uur in plaats van 21 uur. Franchisewinkels nemen hun eigen beslissingen.