Modewinkels nemen extra maatregelen om de heropening zo veilig mogelijk te laten verlopen voor de klanten en de medewerkers. Dat maakt handelsfederatie Comeos bekend.

“De klanten kunnen gerust zijn. De veiligheid staat voorop”, stelt Dominique Michel, CEO bij Comeos.  Elke dag dat de modewinkels gesloten blijven betekent een verlies van ruim 23 miljoen euro voor een sector die het al moeilijk heeft. Daarom is het volgens Comeos cruciaal dat modewinkels snel terug kunnen open, al moet dat volgens de organisatie wel  in de meest veilige omstandigheden gebeuren.

“We hebben een aantal basismaatregelen die vandaag van kracht zijn in de supermarkten, dat gaat over het respecteren van anderhalve meter afstand, een maximum van 1 klant per tien vierkante meter en het betalen met de kaart. Maar voor de modewinkels gaan we nog een stap verder en voorzien we extra maatregelen”, vervolgt de topman.

Concreet voorziet de organisatie 3 extra maatregelen. Zo komt er handgel aan de ingang van winkels en aan de ingang van pashokjes. Klanten zullen verplicht worden om dat te gebruiken. Wat de paskamers betreft voorzien modewinkels alternerende openingen. Bovendien worden de pashokjes na elke pasbeurt ontsmet. Tot slot wordt kledij uit paskamers niet onmiddellijk in de winkel gehangen, maar pas na 3 uur.

De handelsorganisatie benadrukt dat verschillende winkels al hebben aangegeven dat ze daarnaast ook nog extra personeel voorzien om de stroom aan de paskamers in goede banen te leiden. Ook retourzendingen die in de winkel aankomen worden apart gehouden en pas na een halve dag opnieuw uitgehangen in de winkel.

 “We nemen voor onze fashionsector extra veiligheidsmaatregelen en gaan daarin verder dan onze collega’s in het buitenland maar we doen alles wat we kunnen zodat winkelen niet alleen een aangename maar ook een veilige ervaring wordt voor onze klanten”, besluit Dominique Michel.