De groep Metro heeft een omzetcijfer van net geen 30 miljard euro gehaald in het boekjaar 2018/2019. Een stijging van 1,5% tegenover het jaar ervoor.

Metro registreert een omzet van 29,9 miljard euro voor het boekjaar 2018/2019. Dat is goed voor een stijging van 2,4% met vergelijkbare gegevens, maar voor een effectieve stijging van 1,5% door negatieve effecten in vooral Turkije en Rusland. De stijging is vooral te wijten aan de markt in Oost-Europa, Azië en West-Europa (behalve Duitsland). Het ebitda zonder de vastgoedtransacties (inclusief Metro China) bedraagt 1,17 miljard euro, tegenover 1,24 miljard euro in het vorige boekjaar. 

“Onze wortels liggen in de groothandel en dat is ook onze toekomst. In de loop van het voorbije boekjaar hebben we een belangrijke stap in de richting van dat doel gezet”, zegt Olaf Koch, voorzitter van het directiecomité van Metro AG. De groei is de grootste voor het bedrijf in het voorbije decennium. “We hebben een meerderheidsaandeel in Metro China verkocht aan onze partner Wumei. Tegelijk zit de verkoop van Real in de laatste fase. Die twee transacties laten ons toe ons meer te concentreren op onze portfolio”, aldus de groep.