Het Roemeense Mega Image, onderdeel van Delhaize, neemt Zanfir over, een supermarktketen uit de regio Vancrea in het oosten van Roemenië.

De overname die werd goedgekeurd door de Roemeense mededingingsautoriteiten moet de aanwezigheid van Mega Image in de regio versterken. Ahold Delhaize benadrukt dat het de positie van zijn lokale merk op de Roemeense markt wil versterken via een organische groei en complementaire acquisities.

De 10 Zanfir-winkels worden geïntegreerd in het Mega Image-netwerk en worden omgevormd tot Mega Image- en Shop&Go-winkels. “De overname van de belangrijkste marktspeler in Vancrea kadert in onze strategie om ons verder te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe gebieden“, verklaarde Mircea Mega, voorzitter bij Mega Image Brand. “We wachten vol ongeduld af tot we onze nieuwe klanten kunnen ontmoeten, en hun ons gamma met kwaliteitsvolle producten en een nieuwe winkelbeleving kunnen aanbieden.”

Mega Image, dat in 1995 werd opgericht, is een van de grootste supermarktketens in Roemenië met een netwerk van 677 winkels en merken zoals Mega Image, Shop&gO en Gusturi Românești.

Herontdek de conceptstore Mega Image!