Een goed jaar na de opening van Biwigo.de, een online winkel voor huishoudtoestellen, heeft Media-Saturn besloten de Duitse webshop al te sluiten.

Biwigo was de eerste pure player van de Media-Saturn Holding. De webshop was afgeleid van het Britse Ao.com en specialiseerde zich in het online aanbieden huishoudelijke apparaten. Daarmee was Biwigo.de een nichewinkel die zich als pure player kon onderscheiden van andere winkelformules binnen Media-Saturn. De Duitse moedergroep had grote plannen voor Biwigo en mikte op een omzet van 2 miljard euro in het boekjaar 2017/2018, al zal het niet zo ver komen nu de webshop gesloten is. Redenen geeft Media-Saturn niet, al lijken tegenvallende resultaten een voor de hand liggende verklaring. 

Bigwig.do is al gesloten. Klanten kunnen er dus geen aankopen meer doen, maar het bedrijf verzekert dat alle geplaatste bestellingen gewoon afgehandeld worden. Bezoekers worden doorverwezen naar zustersite Redcoon, waar de verkoopactiviteiten verdergezet worden. Ook voor eventuele vragen of klachten, moeten klanten vanaf nu bij Redcoon zijn.