Er zijn twee overnemers gevonden voor 13 van de 23 Belgische winkels van kledingketens McGregor en Gaastra. Voor de overige 10 winkels en hun personeel is er nog geen oplossing.

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft afgelopen vrijdag de biedingen goedgekeurd van twee kandidaat-kopers die interesse hadden in de kledingwinkels van McGregor en Gaastra. 

6 van de 23 die failliet dreigden te gaan, maken een doorstart van bij Donniger Fashion Group, de nieuwe naam van het doorgestarte moederbedrijf van de ketens. Nog eens 7 winkels worden overgenomen door de Belgische franchisenemer Fashion Matters. De overnemers gaan voort met 124 van de in totaal 179 personeelsleden.

Voor de overige 10 winkels is voorlopig nog geen oplossing gevonden. Indien er geen overnemer op de proppen komt voor de vestigingen, zullen er 55 jobs verloren gaan. 

"Onze mensen liggen ons nauw aan het hart. Wij hebben dan ook steeds gehoopt op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels. Gezien de moeilijke context voor fysieke winkels op de retailmarkt zijn wij dan ook tevreden dat 13 winkels zullen openblijven en meer dan 70% van de werknemers hun job kunnen behouden", zegt CEO Kris Van de Mierop in het persbericht.

In maart raakte bekend dat de winkels van Gaastra en McGregor beschermd werden tegen hun schuldeisers. De winkelketens hadden het naar eigen zeggen moeilijk door de opkomst van online winkelen. 

De verkoop heeft geen betrekking op de groothandelactiviteiten van beide merken via Galeria Inno, multimerkenwinkels en franchises.

(foto: Moyersoen.be)