McDonald’s wil de komende vijf jaar 40 nieuwe winkels openen, goed voor 2.000 nieuwe banen. Daarbij gaat het vooral om jobs voor laaggeschoolden. Dat meldt De Tijd.

De aankondiging dat er tegen 2023 40 nieuwe winkels geopend zullen worden, komt er naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de fastfoodketen. Voorlopig is het nog onduidelijk waar de winkels precies gevestigd zullen zijn, al vertelde Stephan De Brouwer, topman bij McDonald’s België, wel aan De Tijd dat “het over heel België zal zijn”.

2.000 nieuwe jobs

In totaal gaat het om een investering van 160 miljoen euro, al is die zeker de moeite waard, vertelt De Brouwer aan De Tijd: “Telkens we een nieuw restaurant openen, is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen.” In dit geval zou het zelfs gaan om 2.000 nieuwe jobs in totaal.

Laaggeschoolden

Volgens De Brouwer zouden de nieuwe banen bovendien perfect afgesteld zijn op laaggeschoolden, die vaak uit de boot vallen. De topman vertelt ook aan De Tijd dat de meeste werknemers van McDonalds bovendien onder de 25 jaar zijn en het dus vaak om hun eerste job gaat.

Momenteel beschikt McDonalds over 80 Belgische vestigingen die geleid worden door 24 franchisenemers en die volgens cijfers van De Tijd goed zijn voor zo’n 4.493 banen.