Match Frankrijk is sinds kort gestart met leveringen aan huis in de Belgische grensgebieden. Op die manier wil de supermarktketen Belgische klanten, die het door de coronacrisis misloopt, toch bereiken. De Meense burgemeester Eddy Lust is niet te spreken over de zaak, aldus De Standaard.

De Franse supermarktketen Match levert sinds kort niet alleen in zijn thuisland, maar ook in de gebieden net over de Belgische grens. De keten heeft immers vestigingen in Halluin en Wervicq-Sud en kan dus gemakkelijk ook Belgische klanten in de grensstreek, bijvoorbeeld in de regio Menen, bedienen. Op die manier loopt Match zijn Belgische klanten die door de coronamaatregelen niet meer over de grens mogen shoppen, niet mis.

Concreet kunnen klanten hun boodschappen online bestellen bij Match en vervolgens een tijdvak kiezen waarbinnen de bestelling aan huis wordt geleverd. Vanaf 90 euro is de bestelling trouwens gratis.

Toch is niet iedereen even tevreden met de beslissing van Match. De Meense burgemeester Eddy Lust vindt de thuislevering niet kunnen en snapt niet hoe het kan dat zo’n grote supermarktketen zo’n slecht signaal geeft. “Ik zie nu al te veel Franse wagens op ons grondgebied en zulke acties zullen het buitenlands verkeer alleen maar doen toenemen”, vertelt hij aan De Standaard, terwijl hij eraan toevoegt dat dit slecht nieuws is voor alle lokale handelaars die wel nog open zijn.

De Meense burgemeester blijft echter niet bij de pakken zitten en zat al samen met provinciegouverneur Carl Decaluwé die het probleem zal aanpakken en er zal op toezien dat de grenscontroles strikt worden uitgevoerd en de regels omtrent niet-essentiële verplaatsingen worden gerespecteerd.