Bubble Post CEO Marc Morioux verlaat het bedrijf. De raad van bestuur besliste gisteren unaniem om hem te ontslaan. Dat gebeurt amper vier maanden nadat bpost het Gentse bedrijf voor duurzame stadslogistiek overnam. Morioux vertrekt met onmiddellijke ingang. Zijn taken worden overgenomen door Jeroen D’Espallier, verantwoordelijke voor de Fresh Food Delivery (en voor Healthcare) binnen de pakjesdivisie van bpost.

Bubble Post is gespecialiseerd in het leveren van pakjes, voeding en maaltijden op een milieuvriendelijke manier. De bezorging gebeurt, hoofdzakelijk met cargofiesten en elektrische bestelwagens. Bpost nam enkele maanden daarvoor ook City Depot over, het Hasseltse bedrijf dat eveneens in duurzame stadslogistiek actief is. Dat mikt meer op de traditionele ‘laatste kilometer’ en op bedrijven (B2B). De hoofdbezieler van City Depot, Marc Schepens, verliet het bedrijf enkele weken geleden.

Bubble Post

In het geval van Morioux ging het anders. De voormalige CEO van DPD werd aan boord van Bubble Post gehesen om de financiën vlot te trekken. Hij verving oprichter Benjamin Rieder, die de sterke groei van het bedrijf niet aan gezonde financiële cijfers kon koppelen. De aandeelhouders gaven vermoedelijk Morioux de opdracht om het bedrijf klaar te stomen voor een verkoop. Wat dus geschiedde. Bpost nam het over “om zijn hybride netwerk te versterken met aanvullende expertise in het gekoeld transport”.

Waarom Morioux vertrekt is niet duidelijk. Maar het is aanneembaar dat de integratie niet vlot genoeg verliet of de verhoopte resultaten uitbleven. Maar het kan ook zijn bpost meer in de richting wil gaan van een uitbreiding van de bezorging van verse voeding. Het profiel van de nieuwe topman, Jeroen D’Espallier, wijst in die zin. Die zou overigens naar verluidt de functie van VP de Fresh Food Delivery cumuleren met die van CEO van Bubble Post.