Na een succesvolle eerste test in oktober, rolt Makro Cash & Carry zijn samenwerking met Too Good To Go nu ook uit op nationaal vlak. Die laatste gaat via zijn digitale app de strijd aan tegen voedselverspilling.

Na Carrefour, Albert Heijn, Delhaize… en vele andere heeft nu ook Makro Cash & Carry, besloten om zijn samenwerking met de antivoedselverspillingapp Too Good To Go op nationaal niveau uit te rollen. Sinds eind oktober 2019 testte Makro een samenwerking met Too Good To Go in de winkel in Deurne. Na die eerste erg positieve ervaring stapten ook de winkels in Machelen en Eke mee aan boord. Vorige week werd de samenwerking nationaal verder uitgerold en kunnen klanten ook in Alleur, Sint-Pieters-Leeuw en Lodelinsart voedselpakketten ophalen.

Makrp is alvast erg blij met de eerste resultaten. Sinds de start van de samenwerking werden al meer dan 1.200 pakketten gered. Bovendien wordt de kwaliteit van de pakketten erg positief onthaald bij de gebruikers van de app.

“Bij Makro staan we bekend om een gevarieerd en kwalitatief assortiment”, verklaart Kim De Nys, Operational Group Manager Good Food. “Dat brede assortiment zorgt ervoor dat ook onze pakketten voor Too Good To Go erg gevarieerd zijn, wat leuk is voor de klant. Wij zijn vooral blij dat deze producten een goede bestemming krijgen en niet in de vuilnisbak belanden.”