Nadat Hema en Albert Heijn eerder al aankondigden dat ze samen twee pilotwinkels zullen openen waar klanten zowel Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen, zijn nu ook de locaties van de testwinkels bekend. Dit najaar opent een vestiging in de Oudegracht in Utrecht en eentje op het Beursplein in Rotterdam. 

Albert Heijn en Hema hebben de twee locaties van hun nieuwe testwinkels bekendgemaakt. Dit najaar zullen klanten zowel in de Oudegracht in Utrecht als op het Beursplein in Rotterdam hun Hema- en Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. In beide Hema-winkels komt immers een volwaardig Albert Heijn-assortiment met verse en houdbare producten. Klanten kunnen hun producten vervolgens afrekenen bij de Hema- en Albert Heijn-zelfscankassa’s.

Deze testwinkel past perfect binnen de nieuwe strategische plannen die Hema eerder aankondigde. Hierbij zet de keten onder andere in op het aangaan van (inter)nationale strategische partnerships en investeringen in de thuismarkt Nederland.

Voor Albert Heijn is deze pilot dan weer een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden om klanten nog beter te bedienen. “Albert Heijn is blij dat we deze pilot kunnen aankondigen. Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en zo dichterbij hun klanten komen te staan”, verklaarde Marit van Egmond, CEO bij Albert Heijn, eerder al. “De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan. Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen. Maar eerst is er nog werk aan de winkel.”