Le Pain Quotidien lijdt onder de impact van het corona-virus. Met name in Groot-Brittannië verkeert de Belgische keten in grote moeilijkheden. Ook in de VS dreigen sommige filialen te sluiten.

Het Britse filiaal van Le Pain Quotidien zit in grote moeilijkheden. De Belgische keten wil het filiaal - goed voor 26 verkooppunten - verkopen, meldt de Britse zender Sky. Het bedrijf stelt normaal gezien deze week nog iemand aan om de verkoop te begeleiden. Ook in de VS zit het bedrijf in moeilijkheden, waar er in de kosten gesneden wordt en mensen ontslagen zullen worden. Zowat 2.000 medewerkers dreigen daarvan de dupe te worden. Volgens The New York Times wil de Belgische groep verschillende Amerikaanse verkooppunten sluiten.

"Het Britse filiaal ziet zich geconfronteerd met vaste en semi-variabele kosten, terwijl er geen inkomsten zijn. De lokale managers werd gevraagd om een oplossing te vinden", zegt iemand dicht bij het dossier in L'Echo. De vaste kosten bestaan uit onder meer de huurprijzen. De 26 verkooppunten zijn in het VK goed voor 500 jobs.