Nog geen jaar nadat de productievestiging van Lantmännen Unibake in Londerzeel afbrandde, begint de industriële bakker met de bouw van een nieuwe fabriek. De eerste steen wordt gelegd op 11 mei.

Lantmännen Unibake, het bedrijf achter het viennoiseriemerk Pastridor, verloor op 17 juni vorige jaar haar volledige productie-eenheid in Londerzeel ten gevolge van een zware brand. De directie maakte al snel duidelijk dat ze de fabriek wou heropbouwen. Nog geen jaar later, op 11 mei, wordt de eerste steen van de nieuwe industriële bakkerij gelegd. Eind dit jaar nog moet de productievestiging al open gaan.

De directie maakte eerder al bekend dat de vernieuwde fabriek efficiënter zal zijn, waardoor ze met 15 werknemers minder zal kunnen draaien. Met de heropbouw van de afgebrande fabriek gaat een investering van 100 miljoen euro gepaard. Hiermee wil het Zweedse Lantmännen Unibake naar eigen zeggen “de ‘Bread Valley’ in het hart van Europa” worden.

Lantmännen Unibake heeft naast Londerzeel nog bakkerijen in Moeskroen en Brussel. De Belgische afdeling is goed voor een omzet van 140 miljoen euro. Vanuit België wordt de Belgische, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Spaanse markt aangestuurd.