Met de lancering van zijn nieuwe veilingsite stuntte Troc.com vorige week nog met twee stalen kooien waarin Patrick Haemers, zijn vrouw en een bendelid uit Brazilië per legervliegtuig naar België werden teruggevlogen. Vandaag trekt de veilingsite dit bericht terug in omdat de authenticiteit ervan niet gegarandeerd kan worden. De twee kooien zijn dan ook van de site gehaald.

Bij de lancering van veilingsite Troc.com waren de twee stalen kooien de blikvanger en één van de eerste objecten die online zouden verschijnen. De voorwerpen zouden op 29 oktober geveild worden. Bij de laatste controles stelde de ploeg van Troc.com vast dat de kooien niet authentiek zijn.

“Voor Troc.com is het van essentieel belang dat de herkomst van de voorwerpen die we te koop aanbieden gekend is”, legt Pierre Boseret uit, algemeen directeur van Troc.com Belenux. “De kooien waren ter goeder trouw via een betrouwbare tussenpersoon aangekocht door onze winkel in Deurne. Wie verantwoordelijk is voor dit bedrog doet momenteel niet ter zaken. We zijn erg tevreden dat we hebben kunnen ingrijpen voor één van onze klanten de kisten heeft aangekocht. Onze werknemers zijn erg waakzaam betreffende de oorsprong van de producten die we via de veilingsite en in onze winkels aanbieden. Dit is een alleenstaand voorval voor ons en ik ben dan ook erg tevreden dat we op tijd hebben kunnen ingrijpen.”