Jumbo heeft plannen om binnenkort met een Belgische webshop te starten. “Het komt eraan”, zo liet het bedrijf weten aan Twinkle. Wanneer de service er precies komt en hoe die er concreet zal uitzien is nog niet duidelijk.

Goed nieuws voor consumenten die hun boodschappen graag online kopen. De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft immers plannen om binnenkort ook in ons land met een webshop te starten. “Het komt eraan”, laat Colette Cloosterman-Van Eerd, chief commercial officier bij Jumbo weten aan Twinkle. Ze benadrukt wel dat Jumbo maar al te goed beseft dat het moeilijk is om een webshop rendabel te maken. “‘Maar gelukkig zien we dat omnichannel klanten betere klanten zijn. Je moet kijken naar het totaalplaatje. In de supermarkt rendeert het ene product ook beter dan het andere.’

Wanneer de webshop er concreet komt is nog niet duidelijk. Gondola contacteerde de woordvoerder van Jumbo België, maar die wou voorlopig nog niks vertellen over verdere details. Het is dus ook nog niet duidelijk of klanten hun boodschappen enkel zullen kunnen afhalen in afhaalpunten of het op termijn ook de bedoeling is om bestellingen thuis te leveren. 

Belgen die in de tussentijd al online boodschappen willen doen bij de keten kunnen dat enkel bij de Nederlandse webshop van Jumbo. Vervolgens kunnen ze hun producten afhalen in een van de Nederlandse afhaalpunten. In sommige steden gaat Jumbo trouwens al een stapje verder. Zo is de supermarktketen eerder al gestart met een pilot rond het thuisbezorgen van versbereide maaltijden vanuit de Groningse Jumbo Foodmarkt in samenwerking met Thuisbezorgd.nl. Die test bleek succesvol, want Jumbo heeft onlangs beslist om vanaf februari 2020 ook aan huis en op het werk te leveren in Utrecht en Amsterdam.