Komt de eerste Belgische Jumbo Foodmarkt in Gent? Dat is de vraag die iedereen zich stelt. Twee jaar na een mislukte aanvraag heeft de Nederlandse supermarktketen nieuwe plannen ingediend om een winkel te openen in het noorden van Gent.

Jumbo heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor een winkel in het noorden van Gent, meldt De Standaard. Het zou gaan om de allereerste Jumbo Foodmarkt van België, een belevingsconcept waar klanten zowel hun traditionele boodschappen kunnen doen als ter plaatse bereide gerechten kunnen eten. De nieuwe winkel van 4.600m2 zou neerstrijken tussen de Weba en Decathlon. Al is het voorlopig nog wachten of die er daadwerkelijk komt, want het openbaar onderzoek loopt nog tot 12 mei, waarna het Gentse stadsbestuur zich moet uitspreken over de kwestie.

Het is niet de eerste keer dat Jumbo probeert om een winkel te openen in Gent. Twee jaar geleden diende de Nederlandse supermarktketen al eens plannen in, maar die werden afgekeurd omdat de supermarktketen te veel ruimte zou innemen. Het gebouw zou zo’n 8 meter hoog worden, met ernaast nog een parking. In de nieuwe plannen voorziet Jumbo een gebouw van 17 meter hoog, maar wel op palen zodat er een parking onder kan. Bovendien zijn er 120 fietsplaatsen voorzien en komt er boven de winkel een karting. De nieuwe winkel zou in totaal 35 voltijdse en 65 deeltijdse jobs opleveren.