Na een eerste poging drie maanden geleden, zou supermarktketen Auchan opnieuw een bod voorbereiden om Carrefour over te nemen. Dat schrijft Bloomberg. Dit keer zou het gaan om een bod van 23,50 euro per aandeel.

Komt Carrefour in handen van zijn concurrent Auchan? Dat is de vraag die de retailwereld momenteel bezighoudt. In de herfst had de Franse supermarktketen al een eerste bod gedaan van 21,50 euro per aandeel, maar dat werd snel afgeslagen door Carrefour. Nu zou Auchan een nieuw overnamebod voorbereiden. Volgens de Franse krant Les Echos zou het gaan om een bod van 23,50 euro per aandeel, dat in contanten betaald zou worden. Voor deze nieuwe overnamepoging laat Auchan zich naar verluidt bijstaan door enkele investeringsmaatschappijen: CVC, KKR en CD&R. Als we analist Bryan Garnier mogen geloven, zou het nieuwe voorgestelde bedrag “zeer waarschijnlijk aanvaard worden door aandeelhouders”. Al is het voorlopig nog wachten op een reactie van Carrefour. 

Mocht de overnamedeal doorgaan, dan wordt Auchan de grootste supermarktketen van Frankrijk en kan het zijn positie tegenover discounters Lidl en Aldi versterken. Al rest nog de vraag of de Franse mededingingsautoriteiten zo'n deal zouden goedkeuren. Een eerdere overnamepoging van Carrefour door het Canadese Couche-Tard werd namelijk afgeketst.