Jumbo heeft een omgevingsvergunning ingediend om zich te vestigen in het Pareinpark in Beveren. Als alles goed gaat, moet de winkel volgend jaar de deuren openen.

Het moet de vierde vestiging worden van Jumbo in ons land: die in het Pareinpark in Beveren, waar ook een Kruidvat onderdak zal krijgen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 24 september en daarna moet het college zich nog uitspreken over de vergunningsaanvraag. Schepen van Lokale Economie Filip Kegels (N-VA) zegt in Het Laatste Nieuws geen graten in het dossier. “We zijn in overleg gegaan met de projectontwikkelaar en die heeft ons gegarandeerd dat er geen winkels komen die rechtstreekse concurrentie vormen voor het winkelkerngebied. Dit betekent dus dat er geen kledingzaak zal komen.” Voor het derde handelspand wordt vooral gekeken naar ketens die bijvoorbeeld sportmateriaal, kookgerief, tuinmeubelen, enzovoort verkopen. “We hebben ook de schriftelijke garantie gekregen dat Kruidvat zijn filiaal op de Grote Markt niet zal sluiten”, vervolgt Kegels. “De nieuwe vestiging zal een aanvullend assortiment van vooral grotere artikelen aanbieden.”

De concurrentie in de buurt is enorm. Op enkele passen van de winkel van Jumbo is er een Lidl, Carrefour Market en een Aldi. Op minder dan twee kilometer is er een Albert Heijn, Colruyt , Spar. En ook de Proxy Delhaize is niet ver van dezelfde locatie.  Aan de overkant van de straat is er bovendien al een shoppingcomplex met de winkels E5 Mode, Brico, Bent, Horta, Bon’Ap, Kwarto, Dreamland en Dreambaby. Volgens schepen Filip Kegels is er dan ook geen bezwaar tegen de komst van een supermarkt naar het Pareinpark. “Het is beter geclusterd in zo’n zone dan dat er een vestiging wordt geopend langs de N70”, vindt hij. “Voor ons was het vooral belangrijk dat er geen concurrerende zaken voor het winkelcentrum kwamen, zoals destijds met The Fashion Store wel het geval was. Onze visie is duidelijk: detailhandel moet in het centrum. Dit dossier voldoet alvast aan die voorwaarde.” Dit jaar nog openen er filialen van Jumbo in Lanaken, Pelt en Rijkevorsel. De vestiging in Beveren wordt de eerste in de provincie Oost-Vlaanderen.