In Nederland is een winkel van Jumbo geopend die volgens de uitbater model staat voor de eerste Jumbo-winkel in België. Jumbo spreekt dat nu tegen in een statement.

In Beilen, in de Noord-Nederlandse provincie Drenthe, is een Jumbo-supermarkt geopend die volgens lokale uitbater Matthijs Mulder model staat voor de Belgische winkel die op 6 november de deuren opent in Pelt. Het gaat om een nieuwe generatie Jumbo’s die ook bij ons zal uitgerold worden, zouden verschillende bronnen bij Jumbo bevestigd hebben aan Distrifood. De inrichting van de winkel, met bij de ingang een foodcafé, zou een blauwdruk zijn voor de winkel in Pelt, maar een statement van Jumbo zet die uitspraak op losse schroeven. "Zoals voor iedere Jumbo winkel geldt, dus ook voor de winkel in Beilen, is dat we ons aanbod afstemmen op de behoefte van de lokale klant", reageert de woordvoerster van Jumbo. "We kijken goed waar behoefte aan is en bouwen onze winkel om de wensen van de klant heen. In de nieuwe winkel in Beilen is er om die reden bijvoorbeeld een focus op verse producten. Dit staat los van een Belgische opzet. Ook in België zullen we de winkels afstemmen op de lokale marktbehoeften. Zodra we daar de eerste winkel zullen openen, zal daar meer over bekend worden." Mogelijk wil Jumbo de voorstelling van de winkel niet bij voorbaat al degraderen. 

Aan Distrifood zei de uitbater het volgende: “Mijn winkel is naar routing en inrichting de winkel zoals die in België komt, maar dan gespiegeld. Waar ik in Beilen op de vaste wanddisplay Groninger en Drentse droge worsten presenteer, zal Jumbo Pelt daar misschien chocolade of ander Belgisch assortiment leggen. Dat is het verschil." Volgens de uitbater is er redelijk wat oppervlakte nodig om dit soort winkel te realiseren: onder de 2.000 vierkante meter wordt het krap.

Intussen is ook bekend dat Jumbo een deel van zijn distributiecentrum in Veghel vrijmaakt voor de bevoorrading van zijn Belgische winkels.