De Nederlandse supermarktketen Jumbo zet zijn expansie in Vlaanderen voort en opent 2 nieuwe winkels in Beveren en Sint-Lambrechts Herk . Daarvoor zoekt de keten in totaal nog 140 medewerkers.

Bijna een jaar geleden kondigde Gondola al aan dat Jumbo plannen had om een nieuwe winkelen te openen in Beveren. Dat nieuws wordt nu bevestigd door de directie van de supermarktketen. Dit zal het eerste verkooppunt in de provincie Oost-Vlaanderen zijn. Daarnaast volgt er eind dit jaar ook een winkel in Sint-Lambrechts-Herk, in de buurt van Hasselt. Dat brengt het aantal winkels in de provincie Limburg, na Lanaken en Pelt, op 3.

In de winkels vinden klanten verschillende producten waaronder de Wapenaer-kaas, het La Place assortiment en diverse Belgische klassiekers, waaronder versbereid stoofvlees, vol-au-vent, preparé en kwaliteitsvlees van Belgische afkomst. Om alles in goede banen te leiden is de keten nog op zoek naar 70 nieuwe medewerkers per winkel. Opvallend is wel dat ondanks de coronacrisis Jumbo nog steeds dezelfde ambitie behoudt als voor de crisis. Zo benadrukt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, dat de keten op termijn naar zo’n honderd Jumbo-winkels wil groeien.