Lidl en Jumbo krijgen in Mol tegenwind bij de realisatie van een omvangrijk bouwproject waarbij ze beide aan de Turnhoutsebaan een filiaal openen. Het gemeentebestuur stelt zich heel wat vragen bij het dossier, dat onder meer zonder voldoende vooroverleg zou doorgevoerd worden.

“Het gemeentebestuur betreurt de handelswijze van Jumbo en LIDL voor de realisatie van een omvangrijk retailproject langs de Turnhoutsebaan, ter hoogte van het kruispunt met Achterbos en Sluis. Zo werden de ontwerpplannen ingediend zonder voldoende vooroverleg, werden essentiële inhoudelijke bezwaren genegeerd én hadden we niet de kans om afspraken te maken over de publieke participatie en communicatie van dit groot ontwikkelingsproject”, staat op de website van de gemeente Mol te lezen. 

“Het gemeentebestuur verklaarde inmiddels het ingediende aanvraagdossier officieel onvolledig, omdat een Project-MER ontbreekt. Dit volgens ons noodzakelijke maar ontbrekende dossierstuk omvat een uitgebreide studie waarbij de impact van het project op de omgeving – inclusief mobiliteit – grondig wordt geanalyseerd. “Als gemeentebestuur staan we inhoudelijk uiterst kritisch tegenover het project, maar wachten we de verdere procedurestappen van Jumbo en LIDL af. We vragen beide supermarkten om zo snel mogelijk in alle transparantie publieke communicatie te organiseren over hun plannen en intenties.”

Lidl laat weten dat het zich ingeschreven heeft op een project van de bouwpromotor, waarbij zowel Lidl als Jumbo onderdak krijgen. "De bouwpromotor is verantwoordelijk voor het naleven van de procedures, maar wij zullen ook zelf contact opnemen met het gemeentebestuur van Mol", zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. "We werden uitgenodigd om aan het project deel te nemen. We hebben 'ja' gezegd omdat we op die plek al langer een supermarkt wilden openen. Zelfs met een Jumbo in de nabije buurt zien we daar mogelijkheden."