Ahold Delhaize heeft Jolanda Poots-Bijl voorgedragen als lid van de raad van bestuur en nieuwe CFO. Midden augustus treedt ze aan als executive vice president finance en lid van het uitvoerend comité. Vanaf 1 oktober gaat ze aan de slag als CFO.

De Nederlandse Jolanda, die afstudeerde in economie en financiën aan de Erasmus Universiteit, stapt over van het bedrijf Van Oord, waar zij sinds 2016 de functie van CFO bekleedde. Ze heeft heel wat ervaring in financiën en was CFO bij verschillende wereldwijde en beursgenoteerde bedrijven, waaronder de Europese IT-dienstverlener Ordina en het internationale bouwbedrijf Volker Wessels. Ze zetelde ook in verschillende toezichtsraden van bedrijven als AkzoNobel, Pon Holdings en voorheen Blokker. "Ik ben verheugd dat Jolanda ons bedrijf komt versterken. Zij is een doorgewinterde CFO met een brede internationale werkervaring en een passie voor digitale transformatie en duurzaamheid", reageert CEO Frans Muller. "Ze heeft relevante ervaring in een groot aantal sectoren en brengt financieel leiderschap mee dat ons kan helpen om onze Leading Together-strategie te realiseren. Ze is een gedreven leider met een scherp oog voor talentontwikkeling en zal een sterke aanvulling zijn van ons uitvoerend team. We kijken ernaar uit haar te verwelkomen."

Jolanda, die midden augustus start bij Ahold Delhaize, zal zich eerst 6 weken inwerken zodat ze het bedrijf, de merken en de teams kan leren kennen vooraleer ze op 1 oktober begint als CFO. De huidige CFO Natalie Knight blijft tot begin juli bij het bedrijf.