JJ Fleeman wordt vanaf 12 april 2023 de nieuwe CEO van Ahold Delhaize USA. Hij volgt de huidige topman Kevin Holt op die met pensioen gaat.

Volgend jaar in april zal JJ Fleeman de leiding overnemen van Ahold Delhaize USA. Hij volgt daarmee de huidige topman Kevin Holt op die beslist heeft om zijn ambtstermijn niet te verlengen. Op 12 april 2023 zal hij zich terugtrekken als CEO en lid van de raad van bestuur, om vervolgens eind 2023 op pensioen te gaan. Tot dat moment blijft hij wel verbonden aan het bedrijf om een vlotte overgang te garanderen.

JJ Fleeman is sinds mei 2018 President, Peapod Digital Labs & Chief Commercial and Digital Officer van Ahold Delhaize USA. Bij Peapod Digital Labs helpt hij lokale merken van Ahold Delhaize USA om een uitstekende omnichannel service te leveren. “Fleeman is een inspirerende leider die de Amerikaanse activiteiten vooruit zal helpen door het omnichannel marktaandeel te laten groeien en die verder zal bouwen op de 'Connected Customer'-strategie, die Kevin de afgelopen jaren zo zorgvuldig met het team heeft ontwikkeld en geïmplementeerd", aldus Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van bestuur van de groep. Fleeman werkte het grootste deel van zijn 30-jarige retailcarrière in bedrijven van Ahold Delhaize, waaronder Food Lion, het grootste merk in de VS, en bekleedde daarbij verschillende leidinggevende functies op het gebied van onder meer strategie, digitalisering, marketing en merchandising.