De Franse groep Les Mousqetaires, bekend van Intermarché en Netto, wil tegen september dit jaar 3 nieuwe winkels openen in Wallonië. Daarnaast wil de retailer ook zijn bestaande vestigingen in Luik en Henegouwen uitbreiden. Zo hoopt de groep zijn marktaandeel te kunnen vergroten. Dat schrijft Franchising Belgium.

Nadat de Franse groep Les Mousquetaires in 2018 zijn grootste omzetstijging (+7,74%) sinds het begin van de jaren 2000 behaalde, met een indrukwekkende groei van 7,5% in België, wil de groep nu zijn winkelimperium in ons land uitbreiden. Concreet wil Intermarché tegen september 2019 3 nieuwe winkels openen in Wallonië. De eerste twee winkels in Forchies-la-Marche (1.300 m2) en Braine-le-Comte (1.350 m2) zullen hun deuren al openen in juni. In september komt daar nog een filiaal in Herstal (1.400 m2) bij.

En dat is niet het enige. Intermarché wil ook verschillende bestaande winkels in de provincie Luik en Henegouwen uitbreiden voor het einde van dit jaar. Dat was in februari al het geval bij de Intermarché-winkel in Frameries. Welke winkels er precies op de planning staan is nog onduidelijk.

Dankzij deze nieuwe winkels en de uitbreiding van bestaande filialen hoopt de groep Les Mousquetaires zijn marktaandeel op te krikken. Ter herinnering, vorig jaar behaalde de groep nog een omzet van 44,5 miljard euro. In ons land heeft de retailer 76 Intermarché-vestigingen.