ING lanceert een applicatie waarmee klanten contactloos kunnen betalen. Wie een mobiele telefoon heeft van Android kan de applicatie via de Google Playstore aankopen en voortaan zonder bankkaart afrekenen in de winkel. Betalen kan dus door eenvoudigweg de mobiele telefoon even dicht tegen de betaalautomaat te houden. 

"We willen betalen continu makkelijker maken voor onze klanten en dit is weer een nieuwe stap. Met mobiel betalen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen. Je kunt eenvoudig afrekenen met je mobiele telefoon, die je toch vaak al bij de hand hebt. De afgelopen maanden hebben al duizenden klanten met de bètaversie van de Mobiel Betalen App van ING betaald en hun ervaringen aan ons doorgegeven. Het is geweldig dat we de app daarmee nog beter hebben kunnen maken en nu aan een breed publiek kunnen aanbieden", vertelt Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments bij ING.

Contactloos betalen heeft het laatste jaar een enorme vlucht genomen. Nederlandse klanten kunnen al op meer dan 100.000 zaken contactloos afrekenen. Het betalen verloopt op dezelfde manier als een contactloze betaling met een betaalpas. Al hangen er wel enige voorwaarden aan vast. Je moet in de eerste plaats in het bezit zijn van een Android smartphone met minstens 4.4. Daarnaast moet je telefoon ook uitgerust zijn met NFC.

De eerste zes maanden kunnen klanten gratis mobiel betalen, daarna kost het gebruik van de Mobiel Betalen App vijftig cent per maand.