Meubelreus IKEA verkoopt vanaf vandaag zonnepanelen in ons land. Voorlopig enkel online, maar vanaf januari volgend jaar ook in de acht Belgische woonwarenhuizen.

België is het vijfde land waar IKEA zonnepanelen gaat aanbieden, na het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Zwitserland. De retailer brengt ze bij ons op de markt omdat ons land ”hoge elektriciteitsprijzen kent, in combinatie met veel mensen die hun eigen woning bezitten", zegt Catherine Bendayan, CEO van IKEA België, aan Belga.

Net zoals de meubels bij IKEA, zullen de zonnepanelen er relatief goedkoop zijn. De meubelreus zegt dat het 6 à 10% goedkoper is dan andere spelers op de markt, zoals Engie Electrabel en EDF Luminus. 

IKEA zal de zonnepanelen online en in de winkel aanbieden, maar niet zelf installeren. Daarvoor werkt het samen met de internationale speler Solarcentury, die instaat voor een huisbezoek, de uiteindelijke installatie en administratie. 

Op hoeveel marktaandeel of aantal verkochte stuks IKEA mikt, wil het niet kwijt. Op termijn wil IKEA wel de grootste speler worden in de verkoop van zonnepanelen.