Klanten kunnen voortaan een Ikea Family Mastercard aanvragen om tot 5.000 euro te shoppen bij Ikea, of elders. Daarnaast lanceert de groep ook Ikea Family Project, een verkoop op afbetaling tot 25.000 euro. Beide betaalmogelijkheden werden ontwikkeld in samenwerking met kredietverstrekker Buy Way Personal Finance.

“We willen onze klanten de betaalmogelijkheden kunnen aanbieden die ze zelf verkiezen”, legt Jimmy Van Ginneken, Country Loyalty Specialist bij Ikea België, uit. “Samen met Buy Way Personal Finance lanceren we daarom twee financieringsproducten die dat mogelijk maken: de Ikea Family Mastercard en Ikea Family Project.”

Bij Ikea en elders

De Ikea Family Mastercard kan door klanten gebruikt worden voor aankopen binnen en buiten Ikea, met een maximum totaalbedrag van 5.000 euro. Bovendien krijgen klanten maandelijks een tegoed van 1% op hun totale aankopen, zowel bij Ikea als elders. Dat bedrag kunnen ze sparen of op een Ikea cadeaupas zetten, die ze zowel online als in de winkel kunnen gebruiken.

Naast de Ikea Family Mastercard lanceert de Zweedse keten ook Ikea Family Project, een verkoop op afbetaling (VOA) waarmee klanten een aankoop tot 25.000 euro bij de meubelketen kunnen financieren. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of badkamer.

De Ikea Family Mastercard biedt twee afbetalingsmogelijkheden. Klanten die hun aankopen tegen de 6e van de volgende maand terugbetalen, betalen geen intrest op dat bedrag. Voor maandelijkse afbetaling van aankopen met de Ikea Family Mastercard wordt een promotionele intrestvoet gehanteerd. Hetzelfde geldt voor de maandelijkse aflossingen van het Ikea Family Project.

Unieke samenwerking met Buy Way Personal Finance

Beide betaalmiddelen werden ontwikkeld in samenwerking met Buy Way Personal Finance, een kredietverstrekker met 30 jaar expertise in consumentenkrediet binnen de retailsector. “Om onze klanten te beschermen en bewust te maken van de kosten die gepaard gaan met kopen op krediet, evalueert Buy Way Personal Finance de individuele financiële draagkracht van de klant alvorens al dan niet een krediet toe te staan”, verduidelijkt Ikea.

Geïntegreerd loyaliteitsprogramma

Christophe Hamal, CEO van kredietverstrekker Buy Way Personal Finance: “We zijn verheugd om te hebben kunnen meewerken aan dit geïntegreerde loyaliteitsprogramma met een betaalkaart binnen de retailsector. De unieke samenwerking met Ikea verliep bovendien vlekkeloos, omdat we hetzelfde doel voor ogen hadden: het uitbreiden en digitaliseren van de betaalmogelijkheden voor een nog prettigere winkelervaring voor de klant.”

Klanten kunnen voortaan zelf hun Ikea Family Mastercard en hun Ikea Family Project aanvragen aan de gloednieuwe Ikea Family financieringsbalie in elke Belgische Ikea-winkel. De Ikea Family Mastercard is vanaf deze week bovendien ook online verkrijgbaar.