De Deense woonwinkelketen Jysk opent in april zijn eerste Belgische winkels in Genk en Schoten. Binnen vijf jaar zouden dat er al 50 moeten zijn.

Dat Jysk naar ons land ging komen, was al bekend. Nu weten we ook waar de eerste Belgische winkels zullen opengaan. In april 2017 openen de eerste vestigingen in Genk en Schoten, met een oppervlakte van 1.000 tot 1.200 vierkante meter. 

Jysk heeft grote ambities in België. De winkelketen wil per jaar 8 tot 10 winkels openen, eerst in Vlaanderen en daarna ook in Wallonië. Er komt dit jaar zeker nog een derde winkel in Olen, maar andere locaties zijn nog niet bekend.

Jysk is een Deense winkelketen die meubels en interieurproducten verkoopt aan  erg betaalbare prijzen. De consument kan er terecht voor alles voor woonkamer, slaapkamer en tuin, en dat in verschillende stijlen. De vergelijking met Ikea is daarmee snel gemaakt.

De retailer heeft volgens zijn website meer dan 2.400 winkels in 47 landen. Onder andere bij onze noorderburen is Jysk al langer een succes.