Ondernemers Erwin Van Osta en Walter Van Gastel nemen samen met de Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital de winkelketen Veritas over. Dat meldt De Tijd.

127 jaar na zijn oprichting zit de Antwerpse keten van naai- en modewinkels Veritas in de problemen. Het waagde zich aan een mislukte buitenlandse expansie, maar lijdt ook door de moeilijke situatie in de retailmarkt, lage winstmarges en een hoge schuldenlast. Hoofdaandeelhouder Indufin, de investeringsmaatschappij van onder meer ondernemersfamilie Van Waeyenberge, zocht een oplossing en vond die in een schuldherschikking, gekoppeld aan een kapitaalverhoging en een overname van Veritas. 

Voor de overname viel de keuze op de Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital, waarbij Marc Van Hool, een telg van de gelijknamige busfamilie Van Hool, betrokken is. Ook betrokken is Erwin Van Osta, bekend als topman en aandeelhouder van de doe-het-zelfketen Hubo en Walter Van Gastel van de vroegere gelijknamige keten van tuinzaken. Van Osta en Van Gastel kennen elkaar. Van Osta kocht in 2012 de winkels van Walter Van Gastel en kort erna drie winkels van de sectorgenoot Intratuin. Beide zijn intussen gefuseerd met de Waalse sectorgenoot Oh! Green en gaan verder onder die naam. Bij Veritas werken ongeveer 750 mensen (omgerekend naar voltijdsen). De omzet bedraagt ruim 90 miljoen euro.