“Hoeveel een storemanager verdient hangt uiteraard af van de ene onderneming tot de andere, en van de grootte van het verkooppunt”, steekt Silke Wagemakers, Team Manager Retail bij Hays van wal. Hoe groter de vestiging, hoe meer personeel en hoe meer verantwoordelijkheid, hoe hoger het loon.”

Zo is het salaris van de zaakvoerder van een kleine winkel uiteraard niet vergelijkbaar met dat van een supermarktdirecteur. Ook de sector speelt hier een rol. Een managementfunctie in de foodretail betaalt gewoonlijk beter dan die in een modeketen. Het brutoloon van een storemanager bedraagt tussen de 2700 en de 3700 euro per maand, en zal evolueren naargelang de jaarlijkse evaluaties en de geboekte resultaten”, vervolgt Silke.

Net als de districtmanager kan ook de storemanager soms rekenen op mooie extralegale voordelen (gsm, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, enzovoort). Een super- of hypermarktdirecteur komt ook vaak in aanmerking voor een bedrijfswagen, maar dat is niet overal het geval.

“Voor een storemanager speelt het diploma een minder belangrijke rol. Het is een functie die je vaak bereikt door stap voor stap de ladder te beklimmen en voortdurend je enthousiasme en motivatie te tonen”, besluit Silke Wagemakers.

Gondola People

Dit artikel is afkomstig van onze website Gondola People. Bent u op zoek naar een nieuwe job of rekruteert u personeel?

Klik hier